Home

Wie zijn wij

Balletschool Lisette staat al sinds 2002 (20 jaar!) garant voor dansplezier.

Het is onze doelstelling om op een leuke en innovatieve manier kwalitatief hoog dansonderwijs te bieden aan dansers uit Purmerend en omgeving.

Onze docenten zijn goed opgeleid, bij voorkeur staan er ervaren HBO-afgestudeerde dansdocenten voor de klas, of ze zijn in het bezit van een MBO-dans diploma en een aantal jaren ervaring als docent. Ons docententeam volgt daarnaast ook nog met regelmaat trainingen en bijscholingen bij diverse gerenommeerde instellingen en docenten, zowel nationaal als internationaal. Je bent immers nooit uitgeleerd.

 

Balletschool Lisette is er trots op het American Ballet Theatre®️ National Training Curriculum toe te passen, een baanbrekend programma van 9 niveaus, dat hoogwaardige artistieke opleiding combineert met de basisprincipes van de gezondheid van de danser en de ontwikkeling van het kind.

Het ABT®️ National Training Curriculum bestaat uit een uitgebreide reeks leeftijdsgeschikte, op resultaat gebaseerde richtlijnen om hoge kwaliteit balletopleiding te bieden aan dansstudenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.
ABT®️ Gecertificeerd Docent Lisette Moes geeft les in Pre-Primary tot en met Level 3, zij heeft met succes de ABT®️ Teacher Training Intensive in Pre-Primary tot en met Level 3 van het ABT®️ National Training Curriculum afgerond.

Met ons team van zeer gekwalificeerde docenten weet je zeker dat je kwalitatief goed onderwijs krijgt.

We zijn ervan overtuigd dat wij voor jong en oud, beginners en gevorderden, voor leerlingen met een recreatief doel en voor leerlingen met ambitie tot een professionele carrière, een passend lesaanbod hebben. Niet alleen staan we bekend om de technisch sterke dansers die bij ons vandaan komen, de sfeer is minstens zo belangrijk: we richten ons op het creëren en behouden van een prettige, veilige omgeving voor de dansers, door ze van jongs af aan te leren respect voor elkaar te hebben en hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen door met elkaar samen te werken.

Bij Balletschool Lisette geven we onze leerlingen de kans om regelmatig in een professioneel theater op het podium te staan, een fantastische boost voor het zelfvertrouwen van de dansers en een geweldige herinnering voor later.
Wie wil er nou niet deel uitmaken van onze professionele voorstellingen*?

 

*Volwassen leerlingen hebben de keus: in de basis zijn onze voorstellingen voor onze jeugdleden, als volwassen leerlingen mee willen doen, vinden we dat alleen maar leuk en zoeken we een manier om ook de volwassen enthousiastelingen te integreren in de show. Soms zal dat met een hele groep zijn, maar er kunnen ook solistenrollen voor bedacht worden.