Voorstelling
Home

Voorstelling

Vrijwilligers gezocht!

Een grote productie als deze kan niet gerealiseerd worden zonder hulp van vrijwilligers. Lijkt jou het ook leuk om onderdeel uit te maken van onze crew? Geef je dan hieronder op!Wil je verder nog iets kwijt?FAQ's

Omdat we regelmatig met soortgelijke vragen geconfronteerd worden, hebben we hieronder alvast op een aantal FAQ’s  antwoord gegeven. Wordt uw vraag niet beantwoord hieronder? Stuur ons dan gerust een e-mail (info@balletschoollisette.nl).

 

 

We snappen uw vraag helemaal, het is ook veel geld, echter, de kosten voor een show zoals wij plannen zijn ook gigantisch. Alleen al voor de huur van het theater zijn we €10.000 verder. En dan hebben we het nog niet over de honderden kostuums, huur van effectenmachines en licht, de technici die betaald moeten worden, het decor, noem maar op, ook een optelsom van zo’n €12.000 extra. De enige manier om uit deze kosten te komen, is door middel van kaartverkoop. We kiezen ervoor om alleen het publiek te laten betalen, en niet ook nog een eigen bijdrage per deelnemer te vragen, zoals op sommige dans- of theaterscholen ook al gewoon is. We lopen daarmee wel een flink risico. Als de zalen niet helemaal verkocht worden, schieten wij daar zelf bij in. De kosten zijn dan evengoed wel al gemaakt. De afgelopen jaren is dat eerlijk gezegd te vaak gebeurd. Wij hoeven er echt geen geld aan te verdienen, maar quitte spelen zou wel heel fijn zijn. Vandaar dat alle entreekaarten (dus ook van publiek onder de 12 jaar) deze prijs hebben. In gedachten houdend dat wij maar eens in de twee jaar zo’n grote show geven, hopen wij dat het voor u toch op te brengen is om dit bedrag opzij te leggen voor entreekaarten voor deze unieke ervaring voor zowel uw kind als u in het publiek. Overigens zitten wij in “de danswereld” al jaren onder het gemiddelde. Andere ballet-, dans- en theaterscholen uit de stad vroegen 10 jaar geleden al dit bedrag per kaartje. Wij hebben ons altijd ingespannen om zo lang mogelijk hieronder te blijven, juist omdat we graag willen dat het betaalbaar blijft voor onze leden en we het absoluut niet uit winstoogpunt doen, maar ook wij hebben te maken met dezelfde, alsmaar stijgende kosten als deze andere scholen en alles zonder subsidie te krijgen.

In de eerste plaats kiezen we voor de Purmaryn vanwege de entourage. Daarin overtreft een echt theater uiteraard een buurthuis, of de aula van een school. Voor onze leerlingen echt een unieke ervaring om op het podium te staan in zo’n mooi theater! Het publiek zit in comfortabele stoelen, in een zaal met een vloer die langzaam oploopt, zodat je ook achterin de zaal nog goed zicht hebt op het toneel. Vanzelfsprekend is er in een echt theater ook veel meer mogelijk qua techniek, denk aan belichting, volgspots, bewegende decoronderdelen etcetera.
Daarnaast willen we met ca. 160 deelnemers per show wel voldoende plek kunnen bieden voor publiek. Alleen de grote zaal van de Purmaryn biedt zo’n 500 zitplaatsen, en heeft daarmee de grootste capaciteit in deze regio.

Allereerst: de reden dat sommige leerlingen in meerdere shows optreden is om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden de show te zien. Met ca. 160 dansers/danseressen per show en maar 500 zitplaatsen, zou iedere leerling gemiddeld maar drie mensen kunnen meenemen. Maar hoe moet het dan als ook opa, oma, broertje, zusje, misschien wel stiefmoeder of stiefvader, oom, tante etc. wil komen kijken? Om die reden mogen de wat oudere leerlingen in meer dan één show optreden, zo hopen we de bezoekers een beetje te kunnen verdelen.
De dansers en danseressen hebben geen enkel idee wie er in de zaal zit, dat kun je niet zien vanaf toneel. Het is de bedoeling dat u uw kind zelf brengt naar de foyer, daar wordt hij/zij opgevangen door de begeleider van zijn/haar kleedkamer en samen gaan zij backstage. U kunt er dan zelf voor kiezen daarna vanuit de zaal van de voorstelling te gaan genieten, maar als u de show bijvoorbeeld al een keer gezien heeft, kunt u ook naar huis gaan en uw kind na afloop van de show weer ophalen op het afgesproken punt in de foyer. Uiteraard begrijpen we dat u als ouder eigenlijk het liefst bij alle optredens van uw kind wilt zijn, je wil geen minuut missen, maar daarom is iedereen vrij om evengoed een kaartje extra te kopen. U doet dat dan echt voor uzelf, uw kind merkt daar zelf helemaal niets van.

Nee, uw kind is al voor aanvang van de show backstage met haar groep en begeleider, en blijft daar tot het einde van de show. U kunt dus gewoon de hele voorstelling afkijken. Geen zorgen, uw kind zal zich niet vervelen. We hebben achter de schermen een groot team van docenten en vrijwilligers die alles op alles zetten om de dansers en danseressen te vermaken. De allerjongsten worden voorgelezen, er worden spelletjes gespeeld, plaspauzes ingelast, kleurplaten ingekleurd, samen wat uit een lunchtrommeltje gegeten, weer even naar de wc gegaan en natuurlijk worden de kinderen voorbereid op hun optreden. Kostuums aan, kapsels netjes maken, vetertjes gestrikt en in de juiste volgorde klaarstaan. Wie weet nog wie er voorop staat?
En ook u zult zich niet vervelen, voor u het weet is de show voorbij en kunt u in de foyer alle dansers en danseressen als ware artiesten met een groot applaus onthalen!
Ouders mogen overigens niet backstage. Vanwege veiligheidsoverwegingen mogen alleen daar alleen mensen van de crew komen. De begeleider van uw kind brengt hem/haar weer terug naar foyer.

Nee, conform de huisregels van het theater moeten alle bezoekers een zitplaats hebben. Dit is uit veiligheidsoverwegingen en u kunt er dus op rekenen dat u bij de ingang wordt gecontroleerd op een entreekaart voor alle bezoekers. De voorstelling is overigens over het algemeen genomen geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is gestart!

U kunt de entreekaarten bestellen bij Theater de Purmaryn. Kijk op www.depurmaryn.nl of bel de kassa tel. 0299-432 205.

Filmopname

Ook dit jaar wordt er weer een professionele filmopname gemaakt van elke show.
Binnenkort vindt u hier meer informatie hoe u de film kunt nabestellen.