Jazz
Home

Jazz

Een vrolijke, “high energy” dansvorm met elementen uit zowel de klassieke jazzballet techniek als musicaldans. Door te dansen met behoud van een mooie rechte houding, die we ook kennen vanuit klassiek ballet, helpen de jazzlessen ook met het verbeteren van de lichaamshouding. Jazzdans bevordert je balans en coördinatie. Sprongen en hoge kicks met de benen zijn goed voor het verhogen van de hartslag en zo helpen de jazzlessen je uithoudingsvermogen verbeteren.

Jazz is bekend om het gebruik van funky muziek. Wie wist dat er zoveel gekke energie zat opgesloten in je lijf? Zodra de muziek aan gaat kun je niet meer stil blijven staan. Wat is er nou leuker dan die energie vrijlaten in een heerlijke jazzles?!

  • Jazz 1: Volwassenen met niveau beginners – half gevorderd: Geschikt voor diegenen met enige (vrij recente) ervaring. Of als je in je jeugd lange tijd jazzballet hebt gedaan, maar daarna een paar jaar niet.
    Daarnaast geschikt voor dansers die wel ervaring hebben, maar graag extra aandacht aan hun basistechniek willen schenken.
  • Jazz 2: Volwassenen met niveau half gevorderd: drie of meer jaar ervaring met jazzballet voor volwassenen. Je kent en beheerst de basistechniek en vocabulaire en je wil graag werken aan het perfectioneren hiervan.
PROEFLES?

Docenten

Lesrooster

Vrijdag – 20:15-21:30  tijdelijk van 19:45-21:00

Lesgeld

Jazz 1 en 2 (75 minuten lessen volw.)
Abonnement:
Betaling in één termijn: €10,04 per les.

Betaling in vier termijnen: €10,57 per les.

 

Rittenkaart: €11,66 per les.

 

Klik hier voor het volledige tarievenoverzicht.

Kledingvoorschrift

Om de lichaamshouding en het gebruik van spieren goed te kunnen controleren, wordt wijdvallende kleding afgeraden. Een balletpakje is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

  • Dames: pakje (model en kleur naar keuze) of lange top
    Heren: pakje of shirt naar keuze
  • zwarte jazz-pants of legging
  • zwarte jazzschoentjes of jazzboots